Vooraf intensief
stoomreinigen .....
Door dakpannen, terrassen of gevels te hydrofoberen, ook wel impregneren genoemd, worden de materialen water- en vuilwerend gemaakt.
Impregneren betekent letterlijk; iets doordrenken met een vloeistof en hydrofoberen; het waterwerend maken van een materiaal. Onze methode en het gebruikte product houden de materialen ademend. Dat wil zeggen dat het water van buiten afparelt, terwijl het vocht van binnen weg kan.
Wij werken met professionele top producten en A-kwaliteit hydrofobeermiddelen. Middels de "vloeimethode" brengen wij deze hydrofobeermiddelen onverdund aan. De materialen worden met deze hoogwaardige vloeistoffen volledig en diep doordrenkt. Het uiteindelijke resultaat is zeer effectief en erg duurzaam.
Hydrofobeermiddelen worden bij ons niet verdund. Wij werken niet met de "nevelmethode" waarbij alleen een dun toplaagje aangebracht wordt. Dit lijkt in eerste instantie goedkoper, maar het eindresultaat is kwalitatief beduidend minder. Hierdoor zal de totale behandeling veel eerder herhaald moeten worden, waardoor u als nog duurder uit bent.
Wij gaan voor het optimale resultaat en langdurig plezier.
Oppervlakken zoals dakpannen, gevels en terrassen blijven door het hydrofoberen een stuk droger, waardoor algen en mossen weinig tot geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Het hydrofobeermiddel trekt namelijk diep in de poriën van het materiaal. Wanneer de poriën vol met vuil zitten, dan zal er weinig tot geen vloeistof intrekken.
Het is dus belangrijk dat deze poriën voor het hydrofoberen open (schoon) gemaakt worden. Dit kan zeer eenvoudig door het dak, het terras of de gevels vooraf te stoomreinigen.
Je kan het vergelijken met een auto die in de wax gezet is. Doordat het water makkelijk van de autolak afparelt, kan vuil minder goed hechten op de lak. Wanneer de auto als nog vuil wordt, dan is deze makkelijker schoon te maken.
Voor het hydrofoberen (impregneren) moeten ramen, ruiten en kozijnen zorgvuldig afgeplakt worden. Als het hydrofobeermiddel watergedragen is, dan kan je volstaan met het wassen van de ramen, ruiten en kozijnen na het hydrofoberen en is afplakken niet beslist noodzakelijk.
Tevens is het verstandig om de vloer, bestrating, oprit of terras af te dekken. Als het hydrofobeermiddel watergedragen is, dan is het nat maken van de vloer, bestrating, oprit of terras en het wegspoelen van eventueel gemorst hydrofobeermiddel, voldoende om het indringen van het hydrofobeermiddel te voorkomen.
Bij het gebruik van een hydrofobeermiddel op basis van oplosmiddelen, moet het afplakken en afdekken van onderdelen en objecten zodanig zijn, dat er geen vloeistof op kan komen. Hiermee wordt voorkomen dat het hydrofobeermiddel deze materialen aantast of beschadigt. Zie bijgevoegde foto's.
Wij willen graag uw vragen beantwoorden, eventueel op locatie komen kijken en een passend aanbod doen.
Vul hier uw gegevens in en kies een gewenste dienst.
Tevens kunt u een foto van de huidige situatie meesturen, zodat wij hier een beter beeld van krijgen.
Binnen 2 dagen nemen we contact met u op.